info@atelier-saskiaruigrok.nl

Als de situatie betreft Corona weer onder controle is ga ik weer starten met het geven van schilderlessen en workshops. De schilderlessen zullen gegeven worden in de Pastorie aan de Molenvaart 23 te Anna Paulowna, een mooie ruime en heerlijk plek waar we ongestoord kunnen werken. 

We starten die dag om 09:30 met koffie en iets lekkers. Je bent vanaf 09:15 welkom om alvast je spullen klaar te zetten. Om 10:00 gaan we beginnen. We werken dan tot 12:30. Van 12:30 tot 13:30 gaan we even ontspannen en lunchen. Je kunt bij de Deen of bakker even iets lekkers halen voor de lunch. Koffie en thee zijn aanwezig. Om 13:30 pakken we de kwasten weer op en schilderen dan tot 16:00 met tussendoor even een koffie/theemoment. Om 16:00 is er nog even tijd voor een drankje en even nazitten en elkaars werk bekijken/bespreken. We zullen dan met de groep een nieuwe afspraak maken voor een nieuwe dag, dat kan op een vrijdag, zaterdag of zondag.

De kosten voor een dag zijn € 65.00 p.p.p.d., inclusief materiaal (olieverf, kwasten, ezel, schildersmedium etc., exclusief canvas (kosten +/- € 6.50). De kosten dienen bij aanvang te worden voldaan. Als je zelf olieverf, medium, palet en kwasten meeneemt dan zijn de kosten € 55.00 p.p.p.d.

Je werkt aan een vrij gekozen onderwerp, hiervoor heb je een goede, duidelijke afbeelding (liefst A4 formaat en een foto die je kunt uitvergroten nodig, zodat je alle details goed kunt zien) nodig en als je in het bezit van een I-Pad bent is dit heel bruikbaar.

Kies een onderwerp dat je aanspreekt. Je kunt kiezen voor een stilleven, een dier, bloemen of een landschap. Kies een originele foto, geen foto van een schilderij. Bedenk dat een portret het moeilijkste is om te doen, niet echt geschikt om mee te beginnen. We werken met olieverf op een canvas of op een paneel (vanaf 30 x 40 tot 40 x 60). Er wordt gewerkt volgens de fijnschilder methode (realistisch) net als de grote meesters. Als je net begint met schilderen, adviseer ik je om niet te groot te beginnen, bouw dat langzaam op. Dit om het voor jezelf overzichtelijk te houden.

Je kunt er voor kiezen om de afbeelding zelf na te tekenen of je kunt je afbeelding laten vergroten bij de copyshop en dan op je canvas overbrengen. Je kunt bij mij kalkeerpapier lenen (soort carbonpapier) en de grote lijnen dan op je doek zetten. Je kunt je afbeelding ook door mij op een doek laten zetten, ik dien dan wel een week van te voren in het bezit van de afbeelding te zijn.

Je dient zelf een canvas of paneel (liever geen Action e.d.) mee te nemen, een goede foto van je onderwerp of I-Pad, eventueel schilderspullen, kwasten, terpentine, oude doeken, keukenrol, schort, palet voor je verf, bakje voor schildersmedium. Je kunt je opgeven via het contactformulier, zie menu.

Met olieverf is er een belangrijke regel, je kunt nooit iets fout doen, je kunt je werk heel vaak aanpassen. Vaak wordt je werk hier mooier van en krijgt meer dimensies. Olieverf is een fantastisch medium, kom het gewoon ervaren! Ik heb er weer heel veel zin in!!

In mijn schilderlessen streef ik naar een fijne sfeer die uitnodigt tot creativiteit en waar een ieder zich welkom voelt! Aan het einde heb je een prachtig schilderij waar je trots op bent.

Ik kijk er naar uit jullie in Anna Paulowna te ontmoeten...…….:-)

 

 

Sluit Menu